podaj wszystkie wartości parametru m dla których równanie x^2-6|x|+3=m
maruagodiskate: podaj wszystkie wartości parametru m dla których równanie x2−6|x|+3=m ma dokładnie dwa
rozwiązania różnych znaków
mógłby ktoś pomóc bo coś czuje że źle zrobiłem
warunki
delta > 0
x1 * x2 < 0
dla x>0
x2−6x+3−m=0
delta m>=−6
x1*x2 m>3
dla x<0
x2+6x+3−m=0
delta m>=−6
x1*x2 m>3
odp: dla m>3
mógłby ktoś to sprawdzić
31 sty 18:51
Eta:

dla m= −6 lub m >3
31 sty 19:12
maruagodiskate: jakieś podpowiedzi jak się rysuje taki wykres
x2−6|x|+3=0
tzn od czego mam zacząć przy rysowaniu
31 sty 19:17
maruagodiskate:
31 sty 20:44