matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
kasiaa:
okresl dziedzine funkcji f :a) f(x) = ∫ 4 +1/2x b) f(x) = 1 kreska ulamkowa ∫x+3 c) f(x) = 1 kreska ulamkowa ∫2x−4 d) f(x) = x2 − 9 kreska ulamkowa x(+3) e) f(x) = x2 − 9 kreska ulamkowa (x+3)(x−3)
31 sty 18:07