matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
xxx:
wyznaczyc funkcje odwrotna do
1+2e
3
x
+
1
f(x) =
2+e
3
x
+
1
czy mozna to tak zrobic :
1+2e
3
x
+
1
y=
2+e
3
x
+
1
4+2e
3
x
+
1
−3
y=
2+e
3
x
+
1
3
y= 2 −
e
3
x
+
1
3
=2−y
e
3
x
+
1
3
= e
3
x
+
1
2−y
i jak dalej
nie wiem jak uzyc logarytmu...
31 sty 17:58
xxx:
up
31 sty 19:02
xxx:
up
31 sty 19:45
Basia:
3
ln
= 3x+1
2−y
1
3
x =
*(ln
−1)
3
2−y
31 sty 19:47