matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie.
Kasia:
Rozwiąż równanie 5
x
+ 5
x
+
2
= 3250
31 sty 17:54
Kasia:
?
31 sty 19:30
Basia:
5
x
+ 5
x
*5
2
= 3250 5
x
+ 25*5
x
= 3250 26*5
x
= 3250 /:26 5
x
= 125 5
x
= 5
3
x=3
31 sty 19:38