Logarytmy
kuleczka: Niech a=log23 i b=log10. Wyraź w zależności od a i b:
a) log3
b) log4
31 sty 17:47
qwerty: Δ=b2−4ac
31 sty 17:50
kuleczka: poprawka b=log210
31 sty 17:59
Tomcio:

Kuleczka, jesteś piękna
31 sty 18:02
Kejt: ok..teraz to ma sens.
a podpunkty są dobrze?
31 sty 18:05
Tomcio: log3 = log2 z 3/log2 z 10 = a/b
31 sty 18:08
kuleczka: dobrze są

Kitek nie rób sobie jaj, ja się tu matmy uczę!
31 sty 18:13
Gonady:
31 sty 18:16
Pupa:
31 sty 18:20
Kejt: aaa..ok
log3:
| | log3 | | 1 | | log3 | |
log3= |
| : |
| = |
| *log2=log3 |
| | log2 | | log2 | | log2 | |
czyli
31 sty 18:24
Tomcio: Przecież ja to już dawno zrobiłem, jest u góry. Sprawnie i szybko
31 sty 18:25
kuleczka: Dzięki wielkie Kejt
31 sty 18:27
kuleczka: ale Kejt trochę jaśniej
31 sty 18:28