matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Ewelina4444:
Uczeń otrzymał 6 ocen: 5, 3, 6, x, 3, 4. Średnia arytmetyczna tych ocen jest równa 4. Oblicz x i medianę tych sześciu ocen,
31 sty 17:45
kasia:
4=(5+3+x+6+3)/5 4=(17+x)/5 20=17+x x=3 oceny: 3;3;35;6 mediana : 3
31 sty 17:56