matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamości trygonometrzyczne
qpa:
oblicz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych, wiedząc że tg α=3/4
31 sty 17:34
qqq:
czerwona kropka to α tgα=a/b=3/4 a=3, b=4 i Pitagoras
31 sty 17:52
Saizou :
3
tgx=
4
sinx
3
=
cosx
4
3
sinx=
cosx
4
sin
2
x+cos
2
x=1
9
cos
2
x+cos
2
x=1
16
25
cos
2
x=1
16
16
cos
2
x=
25
4
4
cosx=−
lub cosx=
(sprzeczność)
5
5
3
4
3
sinx=
*(−
)=−
4
5
5
4
ctgx=
3
31 sty 18:05