matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz równiania wielomianowe.
Marika :
1.) 7x (x−1) + 4x
2
(x−1) = 0 2.) 216x
3
− 27 = 0 (tutaj mam zastosować wzór skróconego mnożenia) 3.) x
3
+ 3x
2
+ 9x + 27 = 0 4.) (4x
2
+ 4x + 1) − (25x
2
− 10x + 1) = 0
31 sty 17:28
Marika :
31 sty 22:05