matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gosia333:
prosze o pomoc w zadanku tym ponieważ chyba coś źle obliczam a z matmy to raczej kiepsko, z góty tenks za odp.
2
- dwie całe - 8 -1/2 na 12+1/2 - chodzi o ułamki
4 wrz 15:56
Dariusz:
2 - 17/2 / 12+1/2 = -13/2 / 25/2 = -13/2 * 2/25 = -26/50
4 wrz 20:41