matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczenie Pochodnej
Juby93:
f(x)=xℯ
1
x
Potrzebuje tego na jutro ,pomoglby ktos ? PROSZE
!
31 sty 16:21
iLoveMath:
1
1
to
to potęga liczby e ? czy x*e*
?
x
x
31 sty 16:27
Juby93:
potęga
31 sty 16:35
iLoveMath:
e
1/x
(e
1/x
)'=−
więc dalej chyba policzysz ? wzór przydatny [f*g]'=f'g+fg'
x
2
31 sty 17:02