matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność z potęgami
Pan Wielkie C:
Rozwiąż nierówność: 4
x
−2
x
≤ 6 czyli: 2
2
x−2
x
≤6 co dalej? Mądrzy ludzie, pomóżcie
31 sty 16:20
Skipper:
2
2x
−2
x
−6≤0 2
x
=t gdzie t>0 2t
2
−t−6≤0 t
1
= t
2
= (jeden sprzeczny) ... itd −
31 sty 16:29