matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
jurek:
Wykaż, że liczba a = √(1−2√3+3) − √3 jest całkowita proszę mi pomóc rozwiązać to zadanie
31 sty 01:04
Magdaa:
√(1 − 2√3 + 3) − √3 = √(1 − √3)
2
− √3 wskazówka
31 sty 15:38
Skipper:
√
(1−
√
3
)
2
−
√
3
=|1−
√
3
|−
√
3
=
√
3
−1−
√
3
31 sty 15:40