makroekonomia proszę o pomoc
Monia: Witam potrzebuje pomocy z makroekonomi kompletnie nie ogarniam tematu bardzo prosze o pomoc!
moj email mooniikaa18@hotmail.com Gospodarkę w krótkim okresie czasu opisują nastepujące
zależności makroekonomiczne: Y=C+I+G; YD=Y−T C=0,8YD; T=1000, I=800−2000R; G=1000; M/P=1200;
L=0,4Y−4000R, P=1 Oznaczenia j.w oprócz T, który oznacza podatek kwotowy a) wyprowadź równanie
krzywej IS, b) wyprowadź równanie krzywej LM, c) jaki jest poziom dochodu (Y) i stopy
procentowej (R) w punkcie równowagi, d) jaki wpływ na PKB i jego strukturę (C,I,G) wywarłby
wzrost podatku kwotowego o 250?
31 sty 00:40