matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż na czynniki liniwe podany trójmian
jolka:
y=x
2
−2x−24
12 cze 18:43
Eta:
Postać iloczynowa f. kwadratowej: y= a( x − x
1
)( x − x
2
) a= 1 policz deltę i x
1
i x
2
i podstaw do postaci iloczynowej tej funkcji
12 cze 19:05