l.z
tan: liczby zespolone
z
3+i
√6+
√2=0
30 sty 22:46
tan:
30 sty 22:55
tan:
30 sty 23:00
tan:
30 sty 23:05
tan: pomoże ktoś
30 sty 23:15
sushi_ gg6397228:
z3= − √2 − i * √6
i wzorki na pierwiastek 3−go stopnia z liczby zespolonej
30 sty 23:17
tan: 3√−√2−i√6
| | φ+2kπ | | φ+2kπ | |
Wk=n√|z|(cos |
| +i*sin |
| ) |
| | n | | n | |
W
0=
W
1=
W
2=
o to chodzi
30 sty 23:22
sushi_ gg6397228:
tak
30 sty 23:28
tan: dzięki wielkie
30 sty 23:29
Mila: z
3=−
√2−i
√6
z=
3√−√2−i√6
|−
√2−i
√6|=
√2+6=
√8=2
√2
kąt III ćwiartki
dalej z wzorów de Moivre'a
| | | | | |
zk=3√√8*(cos |
| +isin |
| gdzie k=0,1,2 |
| | 3 | | 3 | |
30 sty 23:30