matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria - wzory redukcyjne
ale45:
Rozwiąż równanie.
i
ctg
2
x
+ 3tg
2
x = 4 przy czym wiem, że
i
ctg
2
x
= 1 + tg
2
x podstawiając: 4tg
2
x = 3 tg
2
x = ±
√
3
2
i na tym kończą się moje starania. Proszę o dalszą pomoc.
30 sty 22:36