Prosze o pomoc
Mafinek :): Wyznacz stopien wielomianu o równianiu w(x)=x3−(k2−5)x2−9kx+k3+12 dla x = 1
30 sty 21:53
sushi_ gg6397228:
podstaw pod "x" liczbę "1"
30 sty 21:54
Mafinek :): a co pózniej

z tym zrobic
30 sty 21:56
Dominik: a po co podstawiac? stopien wielomianu wynosi 3, bo taka mamy najwieksza potege x.
30 sty 21:57
sushi_ gg6397228:
policzyc , poredukowac i zapisac
a*k3+ b*k2+c*k + d i okreslic stopien
moze w zadaniu bylo k=1 , a nie x=1
30 sty 21:58
Mafinek :): Hmmm nie wiem bo jeste taka sprawa ze szybko przepisywałam bo jutro mam sprawdzian z matematyki
wazny bardzo i kurde nie umiem zadnego z tych zadan jak bys był chetny mi pomóc była bym
wdzieczna bardzo
30 sty 21:59
sushi_ gg6397228:
RACZEJ K=1 i robimy to samo
porzadku i ustawiamy od najwiekszej do najmniejszej potegi
30 sty 22:00
Mafinek :):))))): czyli bo juz teraz sie pogubiłam cała mzoesz pokoleji mi to wytłumaczyc ? Jezeli masz czas
ochote i cierpliwosc
30 sty 22:01
Kamcio :) : patrzysz jaka jest najwyższa potęga przy x i czy dla k=1 nadal jest najwyższą potęgą, w twoim
wypadku jest więc stopien wielomianu to 3. dla x=1 to nie wielomian, tylko liczba...
30 sty 22:03
Mafinek :):))))): A miła bys ochte mi pomoc inne zadania tez
30 sty 22:03
Mafinek :):))))): Czyli stopniem wielomianu jest 3 ?
30 sty 22:04
Mafinek :):))))): Siemanko Kamcio
30 sty 22:04