matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
miss:
4
oblicz a , jeśli f(x)=
oraz wykres funkcji przechodzi przez punkt P(a+1,2)
x
30 sty 21:49
Mila:
4
=2
a+1
4=2a+2 2a=2 a=1 Albo w pamięci 4:(a+1)=2⇔a+1=2⇔a=1
30 sty 21:57