matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LOG
Django:
Mając dane log
12
2=a , oblicz log
6
16
30 sty 21:12
think:
log
12
2 = a
log
2
2
= a
log
2
12
1
= a
log
2
2 + log
2
6
1
= a
1 + log
2
6
1 = a(1 + log
2
6)
1
log
2
6 =
−1
a
log
2
16
4
4
4a
log
6
16 =
=
=
=
log
2
6
log
2
6
1 − a
a
1 − a
30 sty 21:19