,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Julis: Zapisz w postaci kanonicznej: y=x do kwadratu +2x−3 y=−x do kwadratu
−6x−5
30 sty 20:57
think:
y = x2 + 2x − 3
postać kanoniczna:
y = (x + 1)2 − 4
y = −x2 − 6x − 5
postać kanoniczna:
y = −(x + 3)2 + 4
30 sty 21:11
bezendu:
y=x
2+2x−3
Δ=2
2−4*1*(−3)=16
y=(x+1)
2−4
y=−x
2−6x−5
Δ=(−6)
2−4*(−1)*(−5)=16
y=−(x+3)
2+4
30 sty 21:15
Kamcio :) : aaaaaaaaa kanonicznej, przeczytalem iloczynowej −,− sorki
30 sty 21:16
Kamcio :) : a nie, jednak dobrze przeczytalem, to nie to zadanie xD sorki po raz drugi
30 sty 21:17