funkcje
Sikorka: parzystosc i nieparzystosc funkcji
mam funkcje
wiec zeby sprawdzic czy jest nieparzysta robie f(−x)=−f(x)
w odpowiedziach jest napisane ze jest nieparzysta, a mi wychodzi inaczej
| | 1+2x2 | | −1+2x2 | |
tzn |
| ≠ |
| |
| | −3x+x3 | | −3x+x3 | |
30 sty 20:57
sushi_ gg6397228:
źle zapisane
30 sty 21:00
Sikorka: dlaczego
30 sty 21:03
sushi_ gg6397228:
− f(x)=...
30 sty 21:05
sushi_ gg6397228:
f(−x)=...
30 sty 21:06
Sikorka: no chyba wszedzie stawiam minus
30 sty 21:06
Sikorka: tam gdzie mam −f(x) wszedzie stawiam minus a gdzie mam f(−x) stawiam minus przy x
30 sty 21:08
Mila: | | 1−2(−x)2 | | 1−2x2 | |
f(−x)= |
| = |
| |
| | 3*(−x)−(−x)3 | | −3x+x3 | |
| | −1+2x2 | | 1−2x2 | |
−f(x)= |
| = |
| jest nieparzysta |
| | 3x−x3 | | −3x+x3 | |
30 sty 21:08
sushi_ gg6397228:
zapisz, nie marudż
30 sty 21:08
Sikorka: nie marudze

dzieki MIla

oto chodzilo.
30 sty 21:10
Sikorka: Sushi, a moglbys mi jeszcze powiedziec jak to zrobic z tego kryterium o zageszczaniu
| 1 | |
| bo ja tego nigdy kryterium nie stosowalam, i nie wiem o co w nim biega... abys |
| n lnn | |
tylko pokazal jak robic...
30 sty 21:20