matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
promień okręgu
pomocymatma:
https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=2440
gustlik sposób drugi . jak on tam wyliczyłem promień. Skąd to 5 ? Pomocy!
30 sty 20:17
pomocymatma:
30 sty 20:26
PW:
A=(2, 0), B=(12, 0) |AB| =
√
(12−2)
2
+(0−0)
2
=
√
10
2
=10
10
Odległość od A do B to 2r (średnica), czyli r=
=5
2
30 sty 21:00
pomocymatma:
Dziękuje !
30 sty 21:26