matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wklęśłość wypukłość
Betti:
−x+2xlnx
y''=
x
4
−x+2xlnx
=0 /*x
4
x
4
−x+2xlnx=0 pomóżcie obliczyć ciąg dalszy.
30 sty 19:27
Godzio:
x(2ln(x) − 1) = 0
1
x = 0 lub ln(x) =
⇒ x = e
1/2
2
30 sty 19:28
Betti:
dzięki
30 sty 19:34