Cz ktoś może udzielić mi wskazówke np. narysować i podpisać znaczące elementy
blan: Sciana boczna ostroslupa prawidlowego czworokatnego nachylona jest do podstawy pod katem α W
ostroslup ten wpisano szescian o krawedzi a tak ze cztery jego wierzcholki naleza do krawedzi
bocznych ostroslupa zas cztery pozostale naleza do podstawy ostroslupa. Oblicz objetosc
ostroslupa
30 sty 19:19
dero2005:
30 sty 19:57
dero2005:
| b*tgα − 2a | | a*tg α | |
| = |
| |*2 |
| 2 | | 2 | |
b*tgα − 2a = a*tgα
b*tgα = a*tgα + 2a
30 sty 20:47
blan: dzięki
31 sty 16:41