matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całke
lejdi-:
dx
∫
1+cosx
30 sty 19:07
lejdi-:
pomoże ktos?
30 sty 19:23
andrzejzzzzzzzzzzz:
Jasne zastosuj I podstawienie uniwersalne i powinno Ci wyjsc (tg
x
2
=t dx=
2dt
1+t
2
cosx=
1−t
2
1+t
2
30 sty 20:51
andrzejzzzzzzzzzzz:
odpowiedzia jest tg
x
2
+ c
30 sty 20:57