stozek
Paulinka32: Pole powierzchni bocznej stożka wynosi 136 cm a tworzaca stożka ma 17 cm oblicz objętość
30 sty 19:04
sushi_ gg6397228:
wzory znasz
30 sty 19:05
Paulinka32: pb = 136 π
π*r*l = 136 π / : π
r*l = 136
30 sty 19:09
sushi_ gg6397228:
l=17 z tresci zadania, wiec r= ....
30 sty 19:10
Paulinka32: r = 8
30 sty 19:12
Paulinka32: ok juz wiem wyszlo mi objetośc 320 , nie wiem czy dobrze
30 sty 19:12
sushi_ gg6397228:
r=8 ok
ile wyszlo H?
30 sty 19:13
Paulinka32: H = 15
30 sty 19:14
sushi_ gg6397228:
troche mała ta objetość
30 sty 19:14
sushi_ gg6397228:
tak ze π razy
30 sty 19:15
Paulinka32: no taaak
30 sty 19:17
sushi_ gg6397228:
i na koniec cm3
30 sty 19:22