matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak mam to potraktować?
Jakub:
Oblicz:
1
arctg(−
)
√
3
30 sty 18:39
ogipierogi:
π
−
− wynik
6
ponieważ, arctg(−x)=−arctg(x)
π
√
3
tg
=
6
3
√
3
π
arctg
=
3
6
30 sty 18:52