matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa.
franciszek:
x
2
− 4|x| + m
2
− 5 = 0 Jak to ugryźć? Bo bruździ wartość bezwzględna.
30 sty 18:14
Yoo:
F(x)= x
2
+4x+m
2
−5 gdy xE(−nieskonczonosc do 0) i F(X)=X
2
−4x+m
2
−5 gdy xE<0 ; nieskonczonosci)
30 sty 18:20