granica
Sikorka: wykazac z definicji ze limx−>∞ (1+1n)n+n =+∞
wiadomo ze to sie rowna en =+ ∞
ale jak to wykazac z definicji?
30 sty 17:37
sushi_ gg6397228:
zapis funkcji sugeruje granice e2
30 sty 18:35
Sikorka: ale jak to pokazac z definicji?

bo jak bym miala taka granice to bym ja latwo policzyla, ale ja to mam wykazac...
30 sty 18:42
ws: | | 1 | | 1 | | 1 | |
(1+ |
| )n+n = (1+ |
| )2n = [(1 + |
| )n]2 |
| | n | | n | | n | |
30 sty 18:48
Sikorka: a ja myslalam ze z definicji, to znaczy ze jakas formulka ma byc

dzieki
30 sty 19:07