matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamośc
renia:
sprawdż tożsamośc ctgα(tgα−sinαcosα)=sin
2
α
11 cze 22:52
tim:
cos
sin
L =
(
− sincos) =
sin
cos
sincos
sincos
2
−
=
sincos
sin
1 − cos
2
= sin
2
(korzystając z jedynki tryg.) P = sin
2
L = P
11 cze 22:53
renia:
dzięki
11 cze 23:14