kresty
Sikorka: ograniczonosc zbioru
mam podac kresy zbioru no x=1−
1t no i w odpowiedziach mam ze jest z gory ograniczony
przez 1 co sie zgadza a z dolu nie jest ograniczony... a mi sie wydaje ze jest ograniczony
przez 0, kto ma racje
30 sty 17:27
Sikorka: wiem ze to glupie ale wolala bym sie upewnic
30 sty 17:59
Sikorka: up up
30 sty 18:42
sushi_ gg6397228:
| | 1 | |
czy tam jest zapis 1− |
| i czym jest t −−> po jakim zbiorze przebiega |
| | t | |
30 sty 18:47
Sikorka: tak, taki wlasnie zapis a t ∊R+
30 sty 19:08
Sikorka: no ale im wieksze t, tym mniejsza liczba, wiec jest ograniczony z dolu przez 0, albo po prostu
tepa jestem.
30 sty 19:09
sushi_ gg6397228:
| | 1 | |
zrób wykres funkcji y= − |
| a potem przesun wykres o 1 w górę |
| | x | |
30 sty 19:12
sushi_ gg6397228:
dla t= − 0 ,0000000000000000000000000000000000000000000001 mamy ....
dla t= 0,00000000000000000000000000000000000000000000000001 mamy ...
30 sty 19:12
Sikorka: zrobilam rysunek i masz racje

czemu ja nie mam takiej glowki do zadan
30 sty 19:19
sushi_ gg6397228:
myslenie nie boli
jezeli t ∊N to wtedy wychodzi przedział <0,1)
30 sty 19:20