matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Cancer0s:
Sporządź wykres funkcji ( określ dziedzinę, zbiór wartości, miejsca zerowe, przedziały wartości dodatnie i ujemne, kiedy rosnąca a kiedy malejąca ) a) y=−x
2
+2x+7 b) y=2x
2
−x−1 c) y=x
2
+1
30 sty 17:25