matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice z sin(x)
gosciu:
chciałbym wiedzieć czy poprawnie zrobiłem: w obu przypadkach x−>0
sin(5x)
5
sin(5x)
5
5
1.
=
*
=
*1=
3x
3
5x
3
3
5x
5
5
5
2.
=
=
=
sin(3x)
sin(3x)
*3
3x
1*3
3
30 sty 17:21