matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Asia:
Oblicz sin
3π
8
* cos
3π
8
=
30 sty 17:17
Asia:
Jakieś wskazówki
30 sty 17:20
Asia:
Proszę o jakąś pomoc
30 sty 17:25
Patryk:
1
3π
3π
2*
*sin(
)*cos(
)=
2
8
8
1
3π
=
sin(2*
)= ze 2sinxcosx=sin2x
2
8
1
6π
=
sin(
)=
2
8
1
=
sin(135)= sin(135)=sin(180−45)=sin45=
2
1
=
sin45=
2
1
√
2
=
*
2
2
21 lut 20:22