matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz miare kąta ostrego
;/:
wyznacz miare kąta ostrego jaki dodatnią półosia ox tworzy prosta opisana podanym równaniem: a) x−pierwiastek3 y=1 b) 2pierwiastki z 3x − 2y −6=0 c) pierwiastek z 2(x−y−pi)=0
30 sty 17:01