yznacz wartosc funkcji trygometrycznych
;0: wyznacz wartosc funkcji trygometrycznych kąta ostrego alfa jaki z osią oc tworzy prosta
opisana podanym równanaiem a) y=3x b) y=3,5+.5x c) y+ pierwiastek z 2przez 2 =pierwiastek z 2x
30 sty 16:59
Dominik: z ktora osia?
30 sty 17:02
Dominik: jesli OX to zauwaz ze dla y = ax + b
a = tgα, gdzie α to kat miedzy OX a prosta.
30 sty 17:02
:/: z osią ox
30 sty 17:22
;0: Mam do cb jeszcze pytanie,poniewąż ty mi napisałeś,ze a= tg alfa a do cosinusa i sinusa to jak
to idzie pozdrwiam
30 sty 17:49