inne
kasia: czy ktos moze mi pomóc z tym zadaniem
na podstawie danych statystycznych obliczono prawdopodobienstwo tego, ze kierowca autobusowy
ulegnie w ciagu roku wypadkowi, ktore w przyblizeniu wynosi p=0,01. zakladajac, że przebieg
wypadków autobusowych jest zgodny ze schematem bernoulliego, obliczyć prawdopodobieństwo tego,
że na 1000 kierowców w ciągu roku liczba wypadków nie przekroczy 10.
30 sty 16:22
Artur_z_miasta_Neptuna:
∑
i=010 P(X=i) =
30 sty 16:45
kasia: pomózcie
30 sty 17:21
kasia: pomóżcie
30 sty 18:59