matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Lubie placki:
Pochodna 1 i 2 rzedu : f(x)=(2x
2
−x
3
)lnx
4
1 rzedu wyszla mi f(x)=(4x−3x
2
)*lnx
4
+6x−3x
2
Dobry wyniki mi wyszedl bo nie wiem czy liczy drugiego stopnia
?
30 sty 15:44
m:
(2x
2
−x
3
)lnx
4
4
(fg)'=f'g + fg'= (4x−3x
2
)*lnx
4
+ (2x
2
−x
3
)*
x
30 sty 15:49