pomocy
Ania: Oblicz sinx i cos x jeśli : cos2x=18 i x∊(o,π2)
30 sty 14:55
Kaja: skorzystaj z tego, że cos2x=cos2x−sin2x oraz z jedynki trygonometrycznej
30 sty 14:56
Ania: Właśnie z tego skorzystałam tylko nie wiem co dalej trudne obliczenia są
30 sty 14:57
Ania: cos2x=cos2x−sin2x=18
cos2x=18+sin2x
30 sty 14:58
Ania: to podstawiłam do jedynki
sin2x+(18+sin2x)=1
30 sty 14:59
Ania: i wyszło coś takiego 5sin2x+sin4x=6316 co dalej ?
30 sty 14:59
Ania: pomożesz mi ?
30 sty 15:05
Ania: Pomoże mi ktoś

nie umiem tego obliczyć do końca
30 sty 15:08
Mat: sin2x+(1/8+sin2x)=1 co z tym dalej zrobiłaś ?
30 sty 15:10
Acheron.: i nikt nie pomógł, a też na tym stanąłem
17 mar 19:37
Acheron.: Opuściłem nawiasy i poprzenosiłem, aczkolwiek nie wiem czy tak można.
17 mar 19:41
Dominik: cos2x = 2cos
2x − 1
17 mar 19:44