oblicz granice
O.: oblicz granice ciagu lim(√n+1 − √n)
n→∞
30 sty 12:42
Problem: musisz pomnożyć przez sprzężenie
30 sty 12:44
O.: Tak mi mów, tak mi rób. Kocham te podpowiedzi
30 sty 12:45
Problem: czyli licznik i mianownik przez to samo: √n+1 + √n
30 sty 12:46
Artur_z_miasta_Neptuna:
to pokochaj jeszcze książki ... bez wiedzy podstawowej nawet KUL Ciebie nie przeciągnie do
dyplomu
30 sty 12:50
30 sty 12:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
i liczysz granice z tego wyrażenia
30 sty 12:51
O.: 0?
30 sty 13:03
Problem: no tak, bo 1/∞ jest 0
30 sty 13:06
O.: a takie zadanko : Wyznacz wartosc f−1(−1) funkcji odwrotnej do funkcji f(x)=1−(0,5)−x.
Funkcja odwrotna wyszla mi log 2= x. i teraz gdybym podstawila x=−1 to raczej slabo wychodzi.
gdzie jest blad?
30 sty 13:11