matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
P@weł:
| −x−y= −1 <| | 10x+y= 1 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− 9x= 0 czy to rozwiazanie jest sprzeczne?
30 sty 03:12
Godzio:
x = 0, to nie jest rozwiązanie sprzeczne
x = 0 ⇒ y = 1
30 sty 06:50