matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rysowanie funkcji tryg.
Yasiu:
Witam. Proszę o pomoc z przekształceniem tej funkcji, tak aby można ją było narysować: f(x)=1+sin(−x)+cos ( π/2 + x )
29 sty 21:49
Mila:
sin(−x)=−sinx
π
cos(
=−sinx
2
f(x)=1−2sinx
29 sty 23:18
Mila:
π
cos(
+x)=−sinx
2
29 sty 23:19