matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sebo8:
Trójkąt prostokątny o przyprostokątnych 15 i 5 obraca się dookoła przeciw prostokątnej. Oblicz P
c
i V powstałej bryły.
29 sty 21:39
dero2005:
c =
√
a
2
+ b
2
= 5
√
10
3
√
10
r*c = a*b ⇒ r =
2
πr
2
*c
V =
=
3
P
c
= πr(a + b) =
29 sty 22:27