matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie obliczyć pochodną
Piotr:
f(X) = (x
2
+1)*e
x
2
+1
29 sty 21:28
Piotr:
pomóżcie
29 sty 21:32
Krzysiek:
t=x
2
+1 (te
t
)'=t'e
t
+t(e
t
)' t'=(x
2
+1)'=... (e
t
)'=(e
x
2
+1
)'=...
29 sty 21:39