matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
mati:
wiedzac , ze a1=3 , a4=24 sa wyrazami ciagu geometrycznego , oblicz iloraz tego ciagu
29 sty 20:45
Dominik:
a
n
= a
1
* q
n − 1
a
1
oraz n znasz, do roboty.
29 sty 20:46
Eta:
a
4
= q
3
⇒q
3
= 8 ⇒q=........
a
1
29 sty 20:57