.
wfb: Pomoże mi to ktoś rozwiązać ?
f(x)=sinx
Mam wyliczyć to g(x)
29 sty 20:36
lila: zamiast f wpisujesz sin i gotowe
29 sty 20:38
wfb: no też tak robiłem, ale spojrzałem w odpowiedzi (książka operonu) i tam jest taki etap, że
| | 2π | | 1 | |
wychodzi :sin(6x+ |
| )=− |
| i nie wiem skąd się to wzięło. |
| | 3 | | 2 | |
29 sty 20:43
Kamcio :) : książka operonu.
29 sty 20:44
wfb: | | 1 | |
a dla jakiej wartości sinx=− |
| ? |
| | 4 | |
29 sty 20:47
lila: podaj klasę nr zad i stronę może znajdę
29 sty 20:47
wfb: Znaczy to jest zadanie z książki Matura 2013 (poziom rozszerzony) Operon; zad.9/17
29 sty 20:51