matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne do sprawdzenia
mat:
1
Pochodna f(x)=
√
lnx−x
2
+2
=
√
−x ? czy to raczej za łatwo by było?
x
29 sty 19:26
ZK:
A pewnie ze za latwo.
1
=
*(lnx−x
2
+2)' i licz dalej
2
√
lnx−x
2
+2
Jak zauwazylesz masz tutaj pochodna funkcji zlozonej wiec tak latwo nie bedzie tak jak chciales .
30 sty 12:33
mat:
a to jest jakiś wzór?
z kąd się to wzieło?
31 sty 17:47