matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
latwa pochodna
onn:
pochodna
x
3
+4
3x
4
−2x
4
+8x
(
)'=
x
2
x
4
dobrze to zrobilem? jak to uproscic?
29 sty 19:08
onn:
dobrze?
29 sty 19:17
AS:
x
3
+ 4
8
(
)' = (x + 4*x
−2
)' = 1 − 8*x
−3
= 1 −
x
2
x
3
29 sty 19:21