Wyznacz pole obszaru między wykresami funkcji:
Honn: Wyznacz pole obszaru między wykresami funkcji:
f(x) = xln(x)
g(x)= −x+1
Bardzo proszę o pomoc
29 sty 19:05
Artur_z_miasta_Neptuna:
pomoc ...
1) wyznacz punkty wspólne obu wykresów
2) oblicz calkę oznaczoną
29 sty 19:06
Honn: tyle to wiem

mi bardziej zależy na obliczeniach

Pozdrawiam
29 sty 19:07
Artur_z_miasta_Neptuna:
skoro zależy Ci na obliczeniach to na jakich konkretnie

czego nie możesz wyliczyć punktow
przecięcia czy całki
29 sty 19:08
Honn: nie wiem jak znaleźć punkty wspólne ponieważ nie wiem jak rozgryźć funkcje f(x)= xln(x)
29 sty 19:10
29 sty 19:18