matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory redukcyjne
gtres:
doprowadź do najprostszej postaci : sin(90+α) * tg(180−α) + cos(180−α) * ctg(90 +α) =
29 sty 18:59
M:
12 sty 06:01
Kim Shin:
π
cosα≠0 α≠
+kπ k∊Z
2
cosα*(−tgα)+(−cosα)*(−tgα)=
sinα
sinα
cosα*(−
)+cosα*
=−sinα+sinα=0
cosα
cosα
1 wrz 12:29